Solid Faces – A Tribute to Classic Rock album review at PSOF’s website

Please visit and support the original source for this article at PSOF website.
http://www.psof.fi/site/index.php?option=com_content&view=article&id=687%3Asolid-faces-a-tribute-to-classic-rock-2013&catid=112%3Apsof-jsenten-bndien-keikka-arvostelut&Itemid=34
Review written in Finnish.

 

Solid Faces: A Tribute to Classic Rock (2013)
Written by Jari Kaikkonen
Friday, 17 May 2013 23:58

SFM1301

Solid Faces: A Tribute to Classic Rock (2013)

Tribuuttilevyn arvostelu on jossain määrin hankalaa ja varsinkin silloin, kun yksi ja sama solisti esittää kolmen huippulaulajan alunperin esittämiä kappaleita. Solid Facesin Johan Mattjus on tällä tribuuttilevyllä sekä Gillan, Coverdale, Hughes että Dio. Eikä soittoniekoilla ole yhtään sen helpompi tehtävä. Joten pelkkä vertailu alkuperäisiin kappaleisiin on liian raskasta ja epäoikeudenmukaista. Jotenkin muuten tätä levyä täytyy lähestyä.

Jo levyn aloituskappale Perfect Strangers kuitenkin osoittaa, että Solid Faces ei kopioi suoraan alkuperäisiä kappaleita, vaan antaa niille oman leiman kunnioittaen kuitenkin hienosti alkuperäisiä versioita. Kappalevalikoima luo biisijärjestyksen myötä erinomaisen leikkauksen – toki lyhyen – kaikkien kolmen bändin kohokohtiin. Hieno asia on myös Under The Gun -kappaleen Perfect Strangers -levyltä mukaan ottaminen. Se on kuitenkin harvemmin kuultu kappale kokoelmissa ja tribuuttilevyillä. Lisäksi Still I´m Sad -kappaleeseen on tehty todella hieno sovitus – tämä biisi todella rokkaa! Burn on myös levyn ehdottomia kohokohtia. Don´t Break My Heart Againiin on myöskin saatu uutta potkua, vaikka luulisi tuon biisin jo moneen otteeseen käsitellyn. Levyn päättävässä Tarot Womanissa on Wannäs’in hieno urkualku, joka vie lopunkin biisin upeaan loppulentoon.

Solid Faces on myös onnistuneesti saanut kappaleisiin vauhtia ja groovea. Soittopuolesta huomaa, että kappaleet ovat hyvin hallussa, eikä sormiin tuijottelu yhdessä jäykän soiton kanssa ole menoa jäykistänyt. Solisti Mattjus laulaa myöskin niin hienosti, että jopa hetkeksi unohtaa kuuntelevansa kotimaista cover-bändiä. Tällä kertaa en taida soittoniekkojen soittotaitoja kommentoida muuten kuin, että hienosti soi kaikilla rintamilla!

Olen kuullut muutamia saman alueen tribuuttilevyjä ja tämä on ehdottomasti positiivisimmista päästä. Meno on levyllä jopa niin hieno, että toivottavasti tämä sama fiilis välittyy heidän keikoiltaankin.

Ja levyn soundit – muhevat ja erottelevat.

 

Kappaleet:
1. Perfect Strangers
2. Kill the King
3. Man on the Silver Mountain
4. Mistreated
5. Sixteen Century Greensleeves
6. Fool For Your Loving
7. Still I´m Sad
8. Under the Gun
9. Burn
10. Don´t Break My Heart Again
11. Tarot Woman

Yhtye:
Johan Mattjus: laulu
Henric Blomqvist : kitara
Sven Wannäs: Hammond organ & Synthesizer
Anders Thors: basso
Roger Snellman: rummut

 

Online store:
http://www.cd-dreams.fi/fi/titles/fb3cfafb8802884cd0a3e1706f4e533449d7c988

Above published article is only made for backup purpose.